HOMEOPATIJA, za klijente kojima je određena terapija i homeopatski lijek se priprema po unaprijed određenom sastavu

20,00 

 • Preventive mentalnog zdravlja– jačanje karaktera, uravnoteženje disharmoničnog duševnog stanja – pr., ljutnja, ljubomora, nesigurnost, ogorčenost, bespomoćnost, zajedljivost, mržnja, bijes, napetost, poznati i nepoznati strahovi, panični napadi, nesigurnost, nedostatak koncentracije..
 • Tretmana akutnih, stresnih psihičkih stanja i životnih kriza, npr. kod gubitka posla, problematičnih međuljudskih odnosa na poslu, konfliktnih odnosa unutar partnerskog ili obiteljskog odnosa, kod odgoja djece, problema s učenjem, promjena životne sredine, nesigurnost prilikom donošenja važnih odluka, itd.
 • Popratnih tretmana kod akutnih ili kroničnih bolesti – kao nadopuna liječničkom liječenju – posebno pomaže kod poteškoća sa psiho-vegetativnom simptomatikom, npr. kod smetnji spavanja, neurodermitisa, psorijaze, kod dječjih problema u razvoju, kao postoperativne podrške nakon operacije karcinoma, infarkta, itd.

Opis

HOMEOPATSKI lijekovi za anksiozna stanja i blaže psihičke poremećaje, mogu biti prirodna alternativa konvencionalnim lijekovima, a propisuju se individualno, nakon uzimanja anamneze od strane stručne osobe.

Zbog svoje učinkovitosti, homeopatsko liječenje je u današnje vrijeme priznato u cijelom svijetu, a utemeljio ga je njemački liječnik dr Samuel Hahnemann, prije gotovo dva stoljeća.

Izgubljena emocionalna stabilnost, nemir, tjeskoba, zabrinutost, nesanica, razni strahovi i želja za postizanjem psihičkog mira, neki su od osnovnih razloga zbog kojih klijenti traže pomoć psihologa. Takva stanja potiču lučenje hormona adrenalina, a ukoliko stanje duže potraje duže vrijeme dovodi do anksioznosti koja može izazvati razne psihičke i tjelesne poremećaje.

ŠTO JE HOMEOPATIJA ?

Homeopatija je komplementarna medicina, što znači da se bitno razlikuje od tretmana koji su dio konvencionalne zapadne medicine, ujedno to je medicinski sustav koji se temelji na uvjerenju da se tijelo može samo izliječiti. Ona ujedno definira zdravlje kao stanje potpunog tjelesnog, mentalnog i socijalnog blagostanja čovjeka, a ne samo odsutnost bolesti i iznemoglosti.

Oni koji je prakticiraju koriste male količine prirodnih tvari, poput biljaka i minerala za koje vjeruju da potiču proces ozdravljenja. U teoriji, homeopatija jača tjelesnu obranu u borbi protiv bolesti.

KAKO DJELUJE HOMEOPATIJA  ?

Osnovno uvjerenje homeopatije je “slično se sličnim liječi”, drugim riječima, da tvar koja uzrokuje određene simptome također može pomoći u uklanjanju tih simptoma, što je namijenjeno pokretanju prirodne obrane tijela. Homeopatija dolazi u različitim oblicima, najčešće u obliku šećernih kuglica, zatim u tekućim kapima, kremama, gelovima ili tabletama. Lijek koji se odabire najbolje odgovara vašim simptomima kojih se želite riješiti. Uzmimo npr. homeopatski lijek Hypericum, poznatiji kao gospina trava, koji sadrži tvar koja djeluje slično nekim antidepresivima. On se može koristiti za liječenje depresije, ali i kod ozljede živaca, nožnih prstiju i za bolove u leđima .. Homeopatija je netoksična i zbog toga je pogodna i za djecu. Kod lakših poremećaja moguće je da je dovoljna samo homeopatska terapija, ali kod težih oboljenja, najbolje rezultate možemo postići u kombinaciji s alopatskom (klasičnom) terapijom. Homeopatija ima za cilj pomoći pacijentu i zato ne isključuje sve sto može dovesti do tog cilja. Važno je naglasiti da homeopatija ne tretira bolest, nego cjelokupnu osobu, odnosno da bi se pronašla pravi lijek, važno je kvalitetno procijeniti fizičko, mentalno i emocionalno stanje osobe.

KOJA STANJA LIJEČI HOMEOPATIJA ?

Homeopatija se koristi za širok raspon zdravstvenih problema, uključujući neke kronične bolesti, ali u Centru integrativne psihologije, usmjereni smo na mentalno zdravlje i to:

 • Nesanica
 • Migrene
 • Anksioznost
 • Tjeskoba
 • Lakši depresivni poremećaji
 • Strahovi
 • Ljutnja
 • Sindrom kroničnog umora, ..

Uz odgovarajuće savjete i u kombinaciji sa znanstveno utemeljenom, modernom medicinom, homeopatski tretmani mogu biti učinkoviti. Prije uvođenja bilo kakvog novog liječenja, pacijenti se trebaju posavjetovati sa svojim liječnikom primarne zdravstvene zaštite. Ne savjetuje se prestanak uzimanja propisanih lijekova ili provođenja medicinski terapija (tamo gdje su prethodno određene od strane liječnika specijalista), već se homeopatski pripravci preporučuju kao svojevrsna dopuna za poboljšanje stanja organizma ili ubrzavanje oporavka.

Za korištenje homeopatskih pripravaka ne postoji kontraindikacija ukoliko se koriste zajedno s drugim lijekovima na recept ili bez recepta.

DA LI JE HOMEOPATIJA SIGURNA ?

Homeopatski lijekovi su općenito sigurni i smatra se da ne postoji rizik od ozbiljnih nuspojava koje proizlaze iz uzimanja ovih lijekova.

KAKO JE HOMEOPATIJA REGULIRANA U HRVATSKOJ ?

U Hrvatskoj je homeopatija regulirana Zakonom o lijekovima, kao posebna grupa homeopatski proizvoda, čime su pripisani uvjeti za njihovu registraciju i izdavanje.

0
  0
  Košarica
  Košarica je praznaVrati se u dućan