Kako se pripremiti za prvi dolazak

Za pomoć ili savjetovanje psihologa odlučiti ćete se kada postanete svjesni da imate određeni problem s kojim se teško nosite i koji vam stvara određena ograničenja u svakodnevnom životu, kada ste na životnoj prekretnici a nedostaje vam snaga i odlučnost za promjenom ili samo želite poboljšati neke od aspekata svog života.

dolazak kod pihologa

Svaki naš susret traje 60 minuta i izuzetno je važno, to vrijeme što kvalitetnije iskoristiti. Ukoliko se unaprijed pripremite i razgovoru pristupite kroz iskrenu i otvorenu komunikaciju, to će mi omogućiti brže i preciznije dijagnosticiranje potencijalnog uzroka vašeg problema.

Dijeliti sa nepoznatom osobom svoje misli, osjećaje i intimne trenutke svog života nije jednostavno i mnogo puta se dogodi da klijent ne zna adekvatno izraziti ili definirati vlastiti problem, a to može dovesti do dodatne frustracije. Zbog toga je korisno, prije dolaska na dogovoreni termin, prelistati stare fotografije i osvježiti sjećanje na uznemirujuće događaje, razmisliti o svim segmentima svog života, trenutnim raspoloženjem i osjećajima, proanalizirati sve veće životne promijene i događaje kojima se često u mislima vraćate sa nelagodom i pokušati odrediti čega se želite osloboditi, te si postaviti realne ciljeve koje bi željeli ostvariti. Za uspješnost terapije, vrlo je važno doći samoinicijativno, bez prisile okoline. Promjene, koje klijent očekuje nakon našeg susreta, zahtijevaju motiviranost, čvrstu namjeru, volju, kontinuirani trud i rad koji je nerijetko protkan ponovnim proživljavanjem neugodnih trenutaka, uranjanjem u dubinu svog bića i promjenom karaktera. Kao terapeut, nisam u mogućnosti izbrisati niti promijeniti proživljene situacije, ali ono što mogu je pomoći svojim klijentima da se oslobode negativnih posljedica proživljenih trauma i da bez bola i straha mogu sagledati događaje koji su se dogodili u prošlosti. Područje mog djelovanja ne uključuje prepisivanje medikamenata/psihofarmatika koji bi umanjili psihičku bol. Klijentima koji su otvoreni prirodnim metodama liječenja nudim djelotvornu podršku kroz Bachove kapi, homeopatiju ili tretman neurofeedback/biofeedback, koji znanstveno dokazano eliminira stresne faktore unutar našeg tijela i daje nam detaljan i jasan uvid o našem emocionalnom, mentalnom, tjelesnom i psihičkom stanju. Moj cilj je pomoći uspostavi mentalnog zdravlja, na neutralan način analiziram, dijagnosticiram, podržavam, usmjeravam, savjetujem, navodim na put oslobođenja putem odabranih i djelotvornih tehnika, a na klijentu je da dođe „otvorena uma“ i da bez ograničenja integrira u svoj ustaljeni tok života nove spoznaje i pridoda mu novu dimenziju i dinamiku. Svi tretmani su usmjereni na ublažavanje ili uklanjanje stresa i/ili tjelesnih simptoma, psihičke patnje i uspostave kontrole nad vlastitim životom. Ljudski razvoj je prirodan proces, a povremena potreba za profesionalnom podrškom pomoći ima svrhu olakšati ga i osloboditi put rastu.

Tretmani

5

Partnerski odnosi

5

Psiholosko savjetovanje

Newsletter

Prirodno liječenje

Provjerite djelotvornost prirodnog liječenja

SAZNAJ VIŠE

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaVrati se u dućan